Култовият Гулбис: Съдиите са като катаджии31-07-2010 03:12 | Николай Драгиев

 

Култовият Ернест Гулбис отново се прояви. Той отпадна още във втори кръг на турнира в Ел Ей след загуба от Алехандро Файа. Всички в Лос Анджелис обаче признават, че въпреки това Гулбис е предизвикал повече интерес от звездата Анди Мъри.

 

И това го е постигнал само с няколко пресконференции, които са били повече от запомнящи се.

 

Ето и част от последната:

 

Въпрос: Изненадан ли беше, че получи наказание за счупването на твоята ракета?

ЕГ: Не. За някои хора единствената радост в живота е да наказват някой друг. Смисълът на живота на повечето съдии е да дават подобни наказания. Те са точно като полицаи, които спират колите само и само с цел да им напишат акт. В Латвия, когато спра на място, където не е позволено виждам как тези хора идват с широка усмивка, за да ми връчат глобата. Същата работа е и с тези съдии. Имам чувството, че са готови да ме накажат и още преди самият мач да е почнал.

 

Въпрос: Знаеш ли какви са правилата, свързани с наказанията?

ЕГ: Ами.. всъщност не ги знам (бурен смях в залата).

 

Въпрос: Изгубихме им бройката. Колко ракети счупи днес?

ЕГ: Всъщност само две (бурен смях в залата).

 

Въпрос: Изглеждаше крайно изнервен от публиката. Какво те притесняваше?

ЕГ: Не бях ядосан, но не мога да разбера защо хората от публиката идват, за да крещят през цялото време. Те трябва да разберат, че като идват и плащат, за да ни гледат, трябва да се наслеждават на играта. Също така това за нас е работа и хората трябва да разбират, че ни пречат. Аз не ходя по техните офиси, за да крещя (бурен смях). Трябва баланс. Ясно е, че емоциите понякога идват в повече. На корта се чува всеки един звук, макар отстрани да не изглежда така.

 

Въпрос: Казвал си, че не обичаш да тренираш дълго. Това, защото имаш много забавления извън корта ли е?

ЕГ: Да, страшен купон, няма що. Сега отивам в хотела да поспя, после се връщам, за да играя двойки, после пак отивам да спя, а след това и за тренировка. Страшен купон. Когато си на турнир няма забавление. Всеки ден тренировки. Аз не ги обичам, тъй като за мен е важен състезателният елемент. Направо се побърках в предишните 2 седмици, когато само тренирах и нямах мачове.

 

Въпрос: Как реагираш по време на мачовете за Купа Дейвис, където публиката е още по-шумна?

ЕГ: Чупя повече ракети (бурен смях).

 

Въпрос: Какви са ти очакванията за US Open?

ЕГ: Да вляза във форма. Трябва да бия няколко мача, за да си върна увереността. Всичко може да стане, дори и да падна в първи кръг. 
Коментари
Други новини