Вика Азаренка триумфира срещу Шарапова



02-08-2010 02:48 | Николай Драгиев

Виктория Азаренка спечели по брилянтен начин титлата на силния турнир в Станфорд. Във финалния двубой тя постигна престижен успех с разгромното 6:4, 6:1 над бившата номер 1 Мария Шарапова.

 

Така Вика си направи чудесен подарък за рождения ден, който бе на 31-и юли. По пътя си към финала тя имаше доста тежки битки. Първо се измъкна от дефицит от 3:6, 1:3 срещу Марион Бартоли в четвъртфиналите. След това отупа Сам Стосър с 6:2, 6:3.

 

За да спечели първия сет срещу Шарапова, Азаренка се нуждаеше от цели 59 минути. Втората част бе протоколна. За по-малко от 30 игрови минути, Вика наказа Маша с 6:1. Забележителното е, че Виктория спечели последните 15 точки от мача.

 

"Нямам загуба откакто съм на 21," прояви чувство за хумор Вика след срещата. "Тази победа показва, че имам увереност силите. А такава ми е нужна преди US Open. Връщам си формата, какво по-хубаво от това," завърши шампионката.

 

Трябва да се отбележи, че Шарапова грешеше нетипично много - направи цели 27 непредизвикани грешки срещу 13 за Азаренка.

 

Така Азаренка има в кариерата си още три титли - в Бризбейн, Мемфис и Маями. Мария Шарапова пък пропусна да грабне трето отличие за сезона, след успехите й в Мемфис и Страсбург.

 

"Тя се възползва от всяка моя грешка. Навлизаше бързо в корта, атакуваше и не ми даваше шанс да играя," оплака се Маша.

 

От днес Вика ще заеме 12-о място в ранглистата и ще има всички предпоставки отново да се върне, където й е мястото - в топ 10.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини