Звездна селекция за "Хопмън Къп"



03-08-2010 11:10 | Станко Димов

Световната номер 1 Серина Уилямс и "маратонеца" Джон Иснър ще представят отбора на САЩ в турнира "Хопмън Къп", съобщиха световните агенции.

 

Международната надпревара се провежда в началото на месец януари, а участие са потвърдили още Новак Джокович и Ана Иванович (Сърбия), Лейтън Хюит (Австралия), Гаел Монфис (Франция) и др.

 

През 2008 година Джокович спечели Australian Open, след като преди това игра финал на "Хопмън Къп" в тандем с Йелена Янкович. "Очаквам с нетърпение следващото издание на турнира. За мен тези мачове служат като идеална подготовка за Australian Open", сподели най-добрият сръбски тенисист.

 

Световният номер 17 Гаел Монфис ще си партнира с шампионката при юношите за 2009 година Кристина Младенович. Жустин Енен ще играе с добре познатия в България Стив Дарсис. Бившият номер 1 Лейтън Хюит пък очаква в близките дни официално потвърждение от Саманта Стосър.

 

Директорът на турнира Поул МакНейм изрази надежда, че ще успее да убеди и първата ракета на Великобритания Анди Мъри, който миналата година участва заедно с младата надежда на Острова Лаура Робсън.

 

"Участие потвърдиха страхотни играчи. Очаквам тази година да се получи невероятен турнир, с няколко много сериозни двубои, както при мъжете и жените, така и в надпреварата на смесени двойки", каза МакНейм.

 




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини