Близнаците Брайън гледат към нов рекорд



05-08-2010 11:41 | Станко Димов

Братята Боб и Майк Брайън вече имат нова цел пред себе си. След като преди няколко дни спечелиха рекордната 62-ра победа в турнири на двойки, американците са се прицелили в турнирите от Големия шлем. Рекордът от титла там е 11, а братята Брайън имат "едва" 8.

 

"Нашето постижение е нещо, с което ще бъдем запомнени и ще останем в историята. Ако трябва да съм честен сега се чувстваме по-добре и знаем, че целта е изпълнена", каза 32-годишният Боб, който е с цели 2 минути по-млад от брат си Майк.


Запитан за следващата мисия пред фамозното дуо, Боб Брайън е категоричен - "Голямия шлем". "Да, това е нашата следваща цел на хоризонта. До момента постижението в титли от Шлема е 11 и се държи от "Удитата". Ние с брат ми обаче ще се опитаме да подобрим и това тяхно постижение".


До момента близнаците имат 8 титли от Шлема, последната от която бе през януари тази година на Australian Open.
"През 2001-а година двамата взехме решение да играем на двойки, а не да търсим кариера на сингъл. Мисля, че не сгрешихме. Нямаме успехи на сингъл, но пък за сметка на това на двойки спечелихме доста неща", признава Майк Брайън.


В началото на седмицата близнаците бяха на посещение в Белия дом, където ги посрещна лично президентът на САЩ Барак Обама.
"Беше много забавно. Точно, когато си тръгвахме от Белия дом, отнякъде се появи президентът. Той стоеше точно зад нас и ни каза: "Вие сте близнаците Брайън, нали? Четох за вас". Беше наистина страхотно", допълни по-големият брат.


Запитани каква е тайната на успеха, близнаците отговориха: "Нашата комуникация е отлична. По всяко едно време на корта аз знам къде точно се намира брат ми и какво ще направи. Имаме огромен опит. Зад нас стоят хиляди изиграни двубои. Няма как да се познаваме по-добре".

 

Близнаците мислят и за Олимпийските игри през 2012 година в Лондон. Боб се надява да играе и на смесени двойки, където в тандем с Винъс Уилямс ще има шанс за допълнителен медал.

 

"Майкъл Фелпс на пример има 10 възможности да вземе медал на Игрите. Ние имаме само една, затова се надявам на смесените двойки за още един медал".




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Ролан Гарос
Категория: Голям Шлем
Място на провеждане: Париж, Франция
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: Lyon Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Лион, Франция
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Geneva Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Женева, Швейцария
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Други новини