Изключителен Налбандян на крачка от титлата във Вашингтон



08-08-2010 02:00 | Николай Драгиев

Давид Налбандян се класира за финала на силния турнир от сериите "Мастърс 500" във Вашингтон. В полуфиналите той се наложи с 6:2, 6:2 над хърватина Марин Чилич.

 

Аржентинецът, който играе в американската столица с "уайлд кард", за пореден път демонстрира, че се намира в изключителна форма и не даде никакъв шанс на мощно-сервиращия хърватин.

 

Чилич тръгна с пробив в първия сет, но след това Налбандян наложи своя ритъм и много скоростно поведе с 6:2.

 

С поредния си пробив в началото на втората част Давид напълно отчая съперника си и предреши всичко в своя полза.

 

Така в спора за титлата Налбандян ще играе с Багдатис. Налбандян има точно 10 титли до момента, при 10 загуби във финални срещи. Активът на Багдатис е по-скромен 4 титли и 4 загуби.

 

В момента Налбандян се намира на 117-о място в ранглистата, но след това си представяне, ще се изкачи до топ 60. При успех във финала и до топ 50.

 

В другия полуфинал Маркос Багдатис успя да се наложи с 6:2, 7:6 над опитния Ксавие Малис, въпреки че имаше проблем с глезена. Въпреки проблемите с левия си крак, Багдатис успя някакси да довърши втория сет при това победно.

 

"Завърших силно втория сет, движех се добре. Да се надяваме, че във финала няма да има помен от болката. Сега ще се насладя на победата. Беше здрава битка," сподели Маркос.

 

През януари Багдатис спечели последната си титла - в Сидни той се справи с Ришар Гаске. Това бе трофей номер 4 в неговата кариера.

 

Интересното е, че Налбандян и Багдатис са играли 4 пъти досега. Победите са в полза на кипъреца - 3:1. Повече от любопитно е, че те са играли на всички възможни настилки.

 

На клей побеждава Налбандян, но на килим, трева и твърд корт се налага Багдатис. Особено паметен е успехът му след обрат от 0:2 до 3:2 сета на Australian Open 2006 г. Маркос е взимал и два сета с по 6:0 на аржентинеца.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини