ЧРД, Роджър!



08-08-2010 20:07 | Николай Драгиев

Освен Сесил Каратанчева днес (8-и август) рожден ден празнува и Роджър Федерер. Разбира се 8 е любимото число на Федерер, който е в известна степен суеверен.

 

Великият швейцарец днес навършва 29 години и ще посрещне празника в Торонто, където ще участва на "Роджърс Къп". Той бе изненадан от домакините с торта и импровизирано парти, на което получи сладкиша от звездата на канадския хокей Сидни Кросби.

 

"Чудесно е да посрещна рождения си ден с моето семейство в канада. Подготвях се в продължение на няколко седмици за турнира тук и съм мотивиран да се представя добре. Подкрепата, която получавам днес ме кара да се чувствам щастлив и мотивиран. Благодаря за подкрепата през годините - надявам се да имам още много поводи да радвам привържениците ми," коментира Роджър.

 

В момента Роджър и Николай Давиденко са най-възрастните състезатели в топ 10, но това не притеснява Федерер, който няма намерение скоро да спира със спорта.

 

До този момент Федерер има цели 16 титли от Шлема, но само след няколко седмици започва битката за 17-ата, която трябва да бъде на US Open.

 

Всички ние само може да сме във възторг от привилегията, която имаме Федерер да бъде част от нашето време. Най-малкото, защото надали ще имаме честта да се роди друг толкова велик играч...

 




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини