Санторо: Никога не съм вярвал, че ще издържа 22 години на корта



Санторо: Никога не съм вярвал, че ще издържа 22 години на корта
Свързани турнири
14-01-2010 14:28 | Станко Димов

Фабрис Санторо обясни, че е много щастлив от възможността отново да играе на Откритото първенство на Австралия, което ще бъде рекордното му 70-о участие в турнирите от Големия шлем, съобщава АП.

37-годишният ветеран, който обяви края на кариерата си в началото на ноември на турнира от сериите "Мастърс" в Париж, обясни, че е бил изкушен да промени решението си след покана от организаторите на надпреварата в "Мелбърн Парк".

"Последният ми мач трябваше да бъде в Париж, но не можах да устоя на изкушението да играя отново в Мелбърн. Когато поканата дойде, си казах, че ще бъде чудесно да потренирам още няколко седмици и да участвам на Откритото първенство на Австралия още един път", коментира Санторо.

"Знам, че един мач от Големия шлем може да продължи и пет часа. На 37 години съм и ще бъде тежко, особено в Мелбърн, където температурите достигат до 40 градуса. Работих здраво в последно време, за да бъда готов за това последно участие. Искам да изиграя поне още един двубой и да спечеля", допълни той.

Французинът участва на първия си турнир от Големия шлем в Париж през 1989 година, когато е едва 16-годишен.

"Кариерата ми продължава вече 22 години. Никога не съм си представял, че ще мога да играя на високо ниво толкова много време. Когато започвах, баща ми ми каза да се постарая да бъда сред най-добрите три, четири, пет години. Това, което стана след това е просто невероятно", каза още Санторо.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини