ВИДЕО: Надал доказа защо е №1 срещу Вавринка



12-08-2010 04:55 | Николай Драгиев

Рафаел Надал записа своята 19-а победа в Торонто. Още във втори кръг на "Роджърс Къп" Рафа бе сериозно затруднен, но въпреки това победи със 7:6(12), 6:3 Станислас Вавринка.

 

Надал бе много далеч от най-добрата си игра, но показа защо е на върха на ранглистата и успя да измъкне мача под носа на мотивирания си опонент.

 

В Торонто до момента Надал има 2 титли. Общо на "Мастърс 1000" успехите му са 24, а само през тази година те наброяват 3 - в Монте Карло, Рим и Мадрид. Разбира се по тези показатели той също е номер 1.

 

Първият сет бе истински трилър продължил 92 минути!!! В него шансове имаха и двамата, но по-смелият спечели в крайна сметка. Вавринка се спаси от ранен пробив и при 5:4 в своя полза изтърва сетбол, играейки меко казано страхливо в решително разиграване.

 

В тайбрека Стан също бе по-близо до успеха на моменти. Той получи още няколко точки за приключване на тази част, но отново не подходи максимално агресивно срещу Надал, който допускаше нетипично много грешки.

 

За този сет Надал направи 27 непредизвикани грешки и само 14 печеливши удара, но въпреки това се наложи с 14:12 точки!

 

На почивката между сетовете Вавринка имаше нужда от физиотерапевт, тъй като при една от точките в тайбрека падна на корта доста неприятно, но пораженията не се оказаха тежки.

 

На практика и вторият сет бе спечелен... в изминалия тайбрек. Вавринка рухна бързо, а и на всички бе пределно ясно, че няма как той да обърне Надал до 2:1 сета. Световният номер 1 поведе с 4:1 и категорично потвърди превъзходството си за крайното 6:3 след 2 часа и 20 минути игра.

 

От трибуните Вавринка пък бе подкрепян от новия си треньор Петър Лундгрен, който се опитваше да го надъхва. Целта пред шведа е да помогне на Станислас да се върне в топ 10. 

 

 

Следващият съперник на Надал в Торонто ще бъде доста изненадващ. Това е гигантът Кевин Андерсън, който се справи с друг такъв - Сам Куери след 7:6, 4:6, 6:4. 24-годишният южноафриканец няма нито една титла в кариерата и никога не е играл с испанеца до момента.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини