Ана, Маша и Ким сгазиха всички в Синсинати



14-08-2010 03:31 | Николай Драгиев

Ана Иванович продължи победния си поход в Синсинати. Сръбкинята се справи с 190-сантиметровото чудо на природата от Узбекистан Акгул Аманмурадова - 6:1, 6:3.

 

Мачът продължи едва 56 минути и бе повече от добър за сръбкинята, която преди това се справи с Ярослава Шведова, Елена Веснина и Виктория Азаренка. С успеха си Ана отмъсти на Акгул, която победи нейната сънародничка Йелена Янкович.

 

Интересното е, че Иванович не е играла на финал от Индиън Уелс през март 2009 г.!

 

"Чувствам се отлично като игра, независимо от позицията ми в ранглистата. За мен е по-ценно за мен да печеля турнири, отколкото да си подобрявам класирането. Все пак, ако бъда поставена на US Open ще е страхотно. Иначе мога да се натреса на Серена Уилямс в първи кръг," с усмивка обясни Иванович.

 

"Обикновено с шест победи се печели турнир, така че съм доволна от представянето си през седмицата," коментира Аманмурадова, която тръгна от квалификациите.

 

В полуфиналите нейна опонентка ще бъде Ким Клайстерс. Белгийката макар и трудно се справи с Флавия Пенета след 7:6 (8-6), 6:4.

 

Не по-малко любопитно бе в другите два четвъртфинала. Намиращата се в чудесна форма рускиня Анастасия Павлюченкова се справи със 7:5, 3:6, 6:1 с Янина Викмайер.

 

Така Павлюченкова има вече 9 поредни победи. Тя спечели 5 при титлата си в Истанбул и 4 в Синсинати.

 

В първия сет Павлюченкова губеше с 1:5, но стигна до пълен обрат. Това според самата нея е бил ключовият момент в срещата. "Имала съм и други такива мачове. Бях напълно сигурна, че мога да обърна този сет, колкото и странно да звучи," обясни тя.

 

Павлюченкова ще играе в следващата фаза с Мария Шарапова.

 

Бившата номер 1 в света без проблеми размаза поредна съперничка. Този път жертвата бе Марион Бартоли, а резултатът 6:1, 6:4.

 

Някоя от тези четири дами пък ще прибере чек за 350 хиляди долара.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини