Федерер: С Рафа вече не сме непобедими



15-08-2010 13:39 | Станко Димов

Швейцарецът Роджър Федерер очаквано бе повече от щастлив след класирането си на финал на турнира в Торонто. Негов съперник в спора за трофея ще бъде Анди Мъри, с когото спориха и за отличието на Australian Open в началото на годината. Предлагаме ви някои от най-интересните моменти от пресконференцията на Федерер. 


"Най-позитивното нещо за мен е, че отново играя страхотно. Знаете, че през последните месеци това не се получаваше. В много срещи започвах колебливо, в резултат на което често губех първия сет. Това няма да се случва повече! Върнах се на победния път", похвали се Фед.


"В първия сет срещу Бердих играх страхотно, така бе и сега срещу Джокович. Определено това е добър сигнал за мен. Отново съм на финал и имам шанс да спечеля трофея", коментира Федерер.


Относно финала с Мъри, Роджър сподели: Никога не е лесно да играе срещу топ играчите в света. Ако имаш 5 или 10 лоши минути, това може да ти коства загубата. Не гледах много от мача на Мъри с Надал, но щом го е бил в два сета това говори много. Сигурен съм, че Мъри е направил страхотен мач, защото когато играеш срещу Рафа той не ти оставя много шанс.

 

Надявам се, че ще бъда достатъчно отпочинал за финала и ще покажа най-доброто от себе си. Всички знаете колко бе трудно да победиш мен или Рафа Надал. Да, но това остана в миналото. Сега силите са много по-изравнени ио именно затова трябва да бъда много внимателен на финала.


Относно пропуснатата възможност да играе на финал срещу Надал, Роджър каза: Мисля, че сега цяла Шотландия е щастлива, че Мъри ще играе на финал, а не Рафа. Какво да ви кажа. Когато на полуфиналите се съберат първите 4 в света всеки от нас е наясно, че ще му бъде много трудно да спечели трофея. Загубата на Надал не ме изненада.

 

Той направи великолепна серия от победи, която рано или късно щеше да приключи. Освен това твърдите кортове определено са настилката на Мъри. Той го е побеждавал няколко пъти преди, направи го и тази година на Australian Open".




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини