Мико: Пиронкова ме е побеждавала на тренировка



15-08-2010 22:04 | Николай Драгиев

Цветана Пиронкова е успявала да победи един от най-големите ни таланти сред юношите - Димитър Кутровски. Това призна самият Мико, който често се засича на кортовете в Пловдив с полуфиналистката от Уимбълдън.

 

Кузманов допълни, че никога не се е засичал с Григор Димитров, тъй като са различни възрастови групи и имат различни приоритети.

 

За талант номер 1 сред подрастващите ни играчи, преминаването от юношеските турнири, към тези при мъжете, е най-тежкият период и в момента той полага усилия да го преодолее.

 

"Тази година изграх във всички турнири за мъже в България. Разликата между юношеските надпревари и мъжките, е доста сериозна. Периодът наистина ще бъде не лек," сподели Мико в предаването "Спорт Мания".

 

"Тренирам по 4-5 часа на ден, зависи от периода, в който се намирам. Разбира се не само на корта, а и във фитнеса. Също така ходя и на плуване. Тенисът е скъп спорт. Знам големите очаквания към мен. Надявам се да ги оправдая."

 

"Почти всеки ден, когато Цветана Пиронкова е в Пловдив, тренирам с нея. Понякога Пиронкова успява да ме победи, стига да е във форма. Първият й сервис е много силен, но не стига чак мъжка скорост. Играем наистина сериозно, няма приятелски чувства," сподели още Мико.

 

"С Григор никога не съм се виждал, ние сме в различни възрастови групи. Никога не съм играл срещу него," обясни Кузманов.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини