Добър жребий за Пиронкова, Клайстерс чака Сесил15-01-2010 03:19 | Станко Димов

 

Състезателката от Казахстан Галина Воскобоева е първата опонентка на Цвети Пиронкова на Australian open. При победа Цвети вероятно ще играе със силната израелка Шахар Пеер, която ще стартира с чехкинята Луциа Храдечка.

 

Воскобоева е само три места зад българката в световната ранглиста - 103-а. Тя започна годината с три победи в квалификациите на турнира в Бризбейн, но след това падна в първи кръг от Александра Возняк. През 2009 г. Воскобоева направи изключително слаб сезон и рядко минаваше първи кръг, на който и да е турнир. Двете не са играли помежду си досега.

 

В долната половина от схемата пък попадна Сесил Каратанчева. Тя ще срещне Тамарин Танасугарн при откриването. По-интересно е друго. Ако Сесил победи, то тя ще се изправи срещу Ким Клайстерс във втори кръг. Любопитното е, че само преди броени дни българката имаше мач в Бризбейн срещу другата голяма белгийка - Жюстин Енен.


Колкото до Танасугарн - то тя е опитна 32 годишна. В общи линии през годините се отличава със силни серии от мачове и след това сериозен спад. Обикновено поднася сензации на тревни кортове, където е специалистка. Така например през миналата година спечели на трева в Херцогенбош, побеждавайки последователно Пенета, Сафина и Викмайер. С това обаче се изчерпиха качествените й представяния през сезона.


ЦЯЛАТА СХЕМА ПРИ ЖЕНИТЕ!

 
Коментари
Турнир: European Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Антверп, Белгия
Настилка: Зала
Награден фонд: €584,125

Official Website | Livescore
Турнир: Kremlin Cup
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Москва, Русия
Настилка: Зала
Награден фонд: $779,515

Official Website | Livescore
Други новини