Надал хвърли ръкавицата: Дайте ми две седмици и ще изпотроша всички на US Open



18-08-2010 16:11 | Станко Димов

За световния номер 1 Рафаел Надал граници няма. Испанецът даде ясно да се разбере каква е следващата му голяма цел - US Open 2010 и даде сериозно да се разбере, че ще я преследва докрай.

 

Именно турнира в "Голямата ябълка" е единственият, който до момента се изплъзва от ръцете на "Матадора". Самият Надал сподели, че се надява тази година най-накрая да покори Ню Йорк.

 

"Намираме се в много важна част от сезона. Програмата ми е пълна - пред мен има доста мачове", сподели Надал.

 

"През 2002 и 2007 имах проблеми с колената. През 2008 пък пристигнах в Ню Йорк в перфектно състояние, но бях психически разбит след титлите от "Ролан Гарос", Уимбълдън, Торонто и Олимпийските игри. Това беше абсолютна лудост за мен и определено много тежък сезон", разкри още Надал.

 

"Миналата година пък бе различно. В Монреал играх с болки в коремната област, сценарият се повтори в Синсинати, а проблемите не отминаваха. Когато започна US Open бях тотално разсипан, затова достигането до полуфинал бе невероятен успех", каза световният номер 1.

 

Целта пред Рафа е ясна - триумф на "Флашинг Медоус". Той признава, че сега се чувства отлично, но въпреки това не може да гарантира силно представяне в САЩ.

 

"Всяка година е различно. Може да играеш страхотно в турнирите преди US Open, след което да отидеш в Ню Йорк и да загубиш. Може пък да играеш слабо, след което да започнеш колебливо на US Open, но да подобряваш играта си в всеки изминал мач и накрая да спечелиш. Тази година например започнах "Ролан Гарос" по ужасен начин, но в края играх много силно", обясни още Надал.

 

Запитан за физическото си състояние в навечерието на US Open 2010, Надал отговори така: Физически се чувствам перфектно. Дайте ми две седмици и ще разбия всичко по пътя си", каза Надал с усмивка на лице.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини