Дементиева разби Серина Уилямс на финала в Сидни



Дементиева разби Серина Уилямс на финала в Сидни
Свързани турнири
Свързани играчи
15-01-2010 12:47 | Станко Димов

Елена Дементиева защити титлата си в Сидни, след като на финала на надпреварата разби с 6-3, 6-2 световната номер 1 Серина Уилямс. Рускинята изигра поредния си силен мач от началото на годината и се нуждаеше само от 75 минути, за да спечели двубоя, в който и за момент не остави съмнения за крайния победител.

 

Олимпийската шампионка спечели първия сет с 6-3 след любезното съдействие на по-малката от сестрите Уилямс. Американката като цяло трудно пласираше първия си сервис, а при втория записа ужасяващите 29% успеваемост.

 

Дементиева направи важна крачка към титлата в началото на втората част. Рускинята бе видимо по-свежа на корта и осъществи ранен пробив, с който поведе в резултата с 3:0 гейма. До края на мача световната номер 5 не допусна нито един шанс за пробив на подаването си и заслужено се поздрави с крайния успех.

 

По време на срещата ясно се видя, че Серина Уилямс изпитва болки в коляното, което няма как да не я тревожи дни преди началото на Australian Open. Титлата е 15-а в кариерата на Елена Дементиева. 




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини