Летящ Федерер наказа Багдатис, остава №2



22-08-2010 03:33 | Николай Драгиев

В типичния си блестящ и нападателен стил Роджър Федерер се класира за финала на "Мастърс 1000" в Синсинати. Там той ще защитава титлата си от миналия сезон срещу Марди Фиш.

 

Световният номер 2 надви с лекота с 6:4, 6:3 Маркос Багдатис за 70 минути игра. Така той си осигурява второто място в ранглистата, поне до края на US Open 2010. Също так Фед ще се бори за втора титла през сезона, освен тази от Australian Open.

 

В изключителен мастърклас Федерер доста бързо битката с Багдатис. Изключително ефективен бе Федерер при своя начален удар, нещо което не може да се каже за кипъреца. 90% от точките при първи сервис бяха спечелени от швейцареца.

 

В първия сет Федерер направи близо 3 пъти повече непредизвикани грешки - 13 срещу 5, но въпреки това нищо не бе в състояние да го спре. Той взе повече от леко своите подавания и нанесе решителния пробив при 5:4, когато успешно реализира първата си възможност за приключване на сета.

 

Втората част протече по същия сценарий. Този път Федерер дори бе по-убедителен. Той реализира успешно и своята тактика да излиза на мрежата при важните точки. Това наглед не функционираше в началото, когато Багдатис го разминаваше най-често от бекхенд, но в най-напечените моменти се оказа чудесно оръжие.

 

 

Роджър проби при 4:3 и след това на свой сервис с блестящи изпълнения приключи мача пред впечатлената публика в Синсинати.

 

Така във финала на турнира той очаква Марди Фиш. Двамата са играли 6 пъти досега и резултатът е логичен - 5:1 за Федерер.

 

Все пак в последния им мач през 2008 г. Фиш печели с 6:3, 6:2 в Индиън Уелс. В останалите им 5 мача обаче има едва един спечелен сет и то на трева.

 




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини