Федерер публично защити скандалния Тайгър Уудс



15-01-2010 13:43 | Станко Димов

Световният номер 1 в мъжкия тенис Роджър Федерер се изказа в подкрепа на скандалния Тайгър Уудс, който през последните седмици не излиза от първите страници на жълтите издания. Швейцарецът е убеден, че съвсем скоро Уудс отново ще покаже "че е най-добрият голф играч". Според Федерер катастрофата, която направи афроамериканецът през ноември, е била в следствие на всички скандални разкрития на медиите.

 

"Таблоидите полудяха, спонсорите прекратиха договорите си...винаги съм знаел, че можеш да сринеш градения с години авторитет само за минута. Това може и да ви плаши, но е така", сподели Роджър в интервю за френския ежедневник "Екип".
Уудс не е играл от 15 ноември, когато спечели Мастърса в Австралия. Две седмици по-късно гръмна и големият скандал за личния живот на голфъра и многобройните му изневери. На 11 декември Уудс обяви, че временно се оттегля от спорта, за да се съсредоточи върху живота си и да стане по-добър съпруг, баща и човек.

 

"В момента Тайгър се нуждае единствено от спокойствие. Съвсем скоро ще видим отново прекрасния играч, който всички познаваме", коментира още Федерер.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини