Преглед на схемата при жените от US Open 201027-08-2010 03:19 | Николай Драгиев

Какво отреди жребият на US Open при жените? За разлика от мъжете ситуацията тук е далеч по-заплетена и прогнози трудно могат да бъдат правени. И все пак...

 

Водачката в схемата Каролин Вожняцки започва срещу получилата "уайлд кард" Челси Гъликсън. В трети кръг датчанката може да срещне опасната Луцие Шафаржова, а в четвърти Мария Шарапова, което може да се окаже фатално за амбициите да спечели първа титла в Шлема. В тази част на схемата са още Светлана Кузнецова, Мария Кириленко и На Ли.

 

Номер 4 Йелена Янкович, Вера Звонарьова, Надя Петрова, Кая Канепи и Андрея Петкович са в следващата четвъртинка от схемата.

 

Винъс Уилямс оглавява третата част. В нея е и Цвети Пиронкова, както и Флавия Пенета и Шахар Пеер. Сериозно внимание обаче трябва да се обърне тук на Виктория Азаренка, която се чувства отлично на тази настилка.

 

Ким Клайстерс е в четвъртата част, където са още Сам Стосър, Елена Веснина, Динара Сафина, Ана Иванович и Даниела Хантухова. Внимание заслужава и Елена Дементиева.

 

Дори и от този бегъл разбор обаче се вижда, че липсата на големи шампионки от класата на Серина Уилямс и Жюстин Енен сваля драстично нивото на надпреварата при жените.

 

ВИЖТЕ ПЪЛНАТА СХЕМА!
Коментари
Турнир: Moselle Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мец, Франция
Настилка: Зала
Награден фонд: €597,900

Official Website | Livescore
Турнир: San Diego Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Сан Диего, Калифорния, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $612,000

Official Website | Livescore
Други новини