Федерер: Отново съм в играта, имам сили за титлата



27-08-2010 17:22 | Станко Димов

Световният номер 2 Роджър Федерер е готов на всичко, за да се върне на трона на US Open. Швейцарецът се чувства като у дома си на централния корт на "Флашинг Медоус", където преследва 7-ми пореден финал. Миналата година Роджър сдаде трофея от Ню Йорк, след като загуби от Дел Потро в драматичен 5-сетов сблъсък.


"Загубата беше нормална. В тениса е така - един път побеждаваш, друг не. Печелил съм US Open 5 пъти, така че загубата преди година не беше фатална", коментира Федерер в навечерието на последния за сезона турнир от Големия шлем.


"Моята цел е ясна - искам отново да спечеля турнира. Определено се чувствам добре на твърди кортове, а в Ню Йорк имам страхотни спомени. Притежавам необходимия опит и знам какво ме очаква по пътя към трофея", каза още Федерер.


Запитан кои играчи счита за най-сериозна заплаха и за основни фаворити, Роджър сподели: "Мисля, че в момента и то на тази настилка, фаворити сме първите четирима в ранглистата. Анди Мъри показва отлична форма на хард, Джокович и Надал също са добри. Определено ще бъде интересно", каза още 5-кратният шампион от US Open.


Както обикновено и този път жребият бе благосклонен към Федерер, чийто първи сериозен тест в Ню Йорк се очертава да бъде чак на 1/4-финалите, където може да се изправи срещу Робин Сьодерлинг.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини