Откровено с Ана - за судоку, суеверията и "трудния" Ню Йорк



27-08-2010 17:32 | Николай Драгиев

 

Може да е далеч от най-добрите си дни, но Ана Иванович все още е сред най-атрактивните имена в световния тенис.

 

В обширно интервю преди US Open Иванович признава, че обича да решава судоку преди мачове и куп други интересни факти.

 

След като спечели "Ролан Гарос" през 2008 г. формата ти спадна. На какво се дължи това?

 

Предпочитам да гледам напред, но спадът ми е комбинация от контузии и загуба на увереност. Мисля че тези две неща са свързани.

 

Реалистично ли е да се надяваш да се върнеш на върха на ранглистата?

 

Вярвам във възможностите си. Все още съм само на 22. Била съм на върха, сега отново мога да го направя. Аз обаче не гледам към ранглистата, а съм се концентрирала върху подобряването на играта ми. Ако го направя - оттам ще дойдат титлите и изкачването в ранглистата.

 

С какво щеше да се занимаваш, ако не беше спортистка?

 

Трудно е да се каже, тъй като съм мечтала за такава кариера още от детството си. Може би щях да се насоча към някаква академична реализация. Нещо свързано с психология или езици.. и двете ме влекат.

 

Как релаксираш преди големите мачове в съблекалнята?

 

Чета, слушам музика и понякога решавам судоку.

 

Правиш ли определени неща от суеверие?

 

Преди бях много суеверна, но сега опитвам да отбягвам тези си страхове и да бъде по-спокойна и уравновесена. Все още обаче избягвам да стъпвам върху линиите на корта. Затова пък вече не спазвам старите си суеверия, като например да нося "късметлийски" екипи или пък да ходя на едно и също място за вечеря.

 

Вярно ли е, че учите финанси в свободното си време?

 

Да, има такова нещо. Въпреки това имам твърде малко време да го правя. При толкова турнири е напечено, но аз нося с мен учебниците. Не съм мислила с какво ще се занимавам, когато спра с тениса, но има доста време дотогава. Ще е нещо свързано с бизнес. Може би дори това ще бъде свързано с тениса по някакъв начин.

 

Кое е най-хубавото нещо в това да си професионален играч по тенис?

 

Състезанието с останалите на корта е най-забавната част. Също така обичам да пътувам и да виждам нови места. Щастливка съм, че имам тази възможност чрез тениса.

 

Кои са ти най-добрите приятели сред колегите?

 

Имам някои приятели сред останалите. Една от най-добрите ми приятелки е Сорана Кърстя. Близка съм още със София Арвидсон, Динара Сафина, Ким Клайстерс, Светлана Кузнецова и още някои. С Новак Джокович пък се познавам от 4-годишна. С Роджър и Рафа също се спогаждам.


Как се чувстваш преди US Open?

 

US Open никога не е бил най-добрият турнир за мен, ако трябва да съм честна. Намирам Ню Йорк за доста трудно място за почивка. В Манхатън трафикът е чудовищен и ми е трудно да се ориентирам. Стресиращо е, а и няколко пъти се е случвало да закъснявам за тренировка. Въпреки това обичам Ню Йорк и продължавам да се уча как да се справям с всичките особености на града.

 

Какво правиш в свободното си време в Ню Йорк?

 

Винаги ходя в Starbucks, Barnes & Noble и също така пазарувам в Сохо. Рядко обаче имам време за всичко това.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини