Визитата на Бекер струва 40 000 евро



30-08-2010 13:35 | Станко Димов

Цената на еднодневното посещение на Борис Бекер у нас се запази в тайна от организаторите на турнира на кортовете на “Левски”. Според неофициални източници на германската звезда са броени 40 хиляди евро, като са му покрити и всички разходи по пътуването и престоя.

В тенис средите дочакаха отдавна обещан жест от премиера Бойко Борисов - 1 милион лева от държавата за инвестиции в съоръженията на аристократичния спорт у нас. А също - предоставяне на кортовете на “Академик” в Борисовата градина на родната федерация за Национална тенис база.

Легендарният тенисист Борис Бекер пристигна за ден в София с умопомрачително количество багаж. За кратката визита у нас трикратният победител на “Уимбълдън” дойде с толкова куфари, че луксозната лимузина, която го чакаше пред ВИП-а на летище София, се оказа крайно недостатъчна.

Наложи се спешно да “помага” допълнителен автомобил. А въоръжени мускулести момчета от охраната на тенисиста се изпотиха, докато изнасят багажа.

Звездната визита на Бекер катализира огромен интерес сред феновете, изкупили бързо входните билети на цена 5 лева за увеличената на 1300 места арена. Въведоха се и колкото строги, толкова и нелогични органичения за акредитации на медиите.

 

"Труд"




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини