Михал Мечниковски: Само Ким може да спре Вожняцки30-08-2010 16:05 | Николай Драгиев

Броени часове преди старта на US Open 2010 се допитахме до най-известния полски журналист, пишещ за тенис - Михал Мечниковски, относно мнението му за турнира.

 

Ето какво сподели той:

 

"Основният кандидат за титлата при мъжете от US Open е Роджър Федерер. Евентуален негов успех обаче няма да дойде лесно, тъй като неговите конкуренти далеч не си губят времето и тренират много здраво, за да го догонят.

 

"Анди Мъри показа страхотна форма в Торонто и дори успя да победи Федерер в 2 сета. Друг неприятен съперник за Роджър е Давид Налбандян. Аржентинецът показа добра форма, след като се завърна на корта. На всичкото отгоре спечели титлата във Вашингтон.

 

"Анди Родик също изглежда е близо да намери формата си преди надпреварата на "Флашинг Медоус". Не бива да отписваме и Рафаел Надал, който независимо че няма титла в Ню Йорк, надали ще откаже да грабне трофея.

 

"Колкото до жените - то е безспорно, че Каролин Вожняцки прави най-добрия си сезон. В страхотен стил тя спечели в Монреал и Ню Хейвън. Миналата година пък игра финала на US Open, където загуби от Ким Клайстерс.

 

"Самата Ким показва добра форма и в отсъствието на Серина Уилямс показва, че ще бъде основната конкурентка на Вожняцки. Сред останалите претендентки - Виктория Азаренка, Мария Шарапова и дори Винъс Уилямс, не виждам такава, която да показва достатъчно стабилна форма."

 

Михал Мечниковски, Sport.pl 
Коментари
Други новини