Слънчасалият Джокович оцеля след 5 сета01-09-2010 00:58 | Николай Драгиев

 

Безобразният сезон за Новак Джокович можеше завърши по катастрофален начин. Още в първи кръг на тазгодишния US Open Ноле се наложи да се измъква в 5 сета срещу сънародника си Виктор Троицки.

 

Все пак първата ракета на Сърбия взе превес след 6:3, 3:6, 2:6, 7:5, 6:3 за 3 часа и 40 минути игра.

 

45-ият в света Троицки успя да поведе с 2:1 сета срещу своя добър приятел, а освен това в четвъртата част имаше и пробив преднина, но не успя да издържи нито физически, нито психически.

 

Всичко започна прекрасно и според очакванията. Джокович бързо спечели първия сет с 6:3, но оттам започнаха мъките му. Троицки доста убедително се върна в мача и след 6:3, 6:2 вече бе напред.

 

Преди този мач 24-годишният Троицки никога не бе минавал трети кръг на кой да е турнир от Големия Шлем и евентуална победа щеше да бъде най-добрият му мач в кариерата.

 

Джокович пък отново изглеждаше изтощен от изключително горещото време в Ню Йорк. След четвъртия сет обаче слънцето вече не огряваше централния корт и Ноле сякаш се съживи.

 

Той успя да обърне четвъртия сет, след като изоставаше с пробив и в крайна сметка го спечели със 7:5.

 

На старта на решителния пет сет Троицки тръгна с пробив, но краката едвам го държаха. Последваха 4 поредни гейма за Ноле, който на практика реши мача по този начин. В крайна сметка успехът дойде с 6:3 след близо 4 часа игра.

 

Следващият опонент на Ноле ще бъде германецът Филип Пецчнер, който несъмнено е повече от опасен и може да го затрудни максимално.

 

 
Коментари
Тенис резултати и статистика
Други новини