Шарапова е готова да се върне на върха



16-01-2010 19:38 | Станко Димов

 

Бившата номер 1 в женския тенис Мария Шарапова вярва, че най-накрая се е възстановила от травмата в рамото и вече е на 100% готова да разгърне потенциала си.

 

Шарапова, която през 2008 спечели Australian Open, се възстановяваше в продължение на 10 месеца след операция на рамото през октомври същата година. Рускинята се завърна на корта през месец май 2009-а, като с всеки изминал ден подобряваше състоянието си. 

 

"Сега се чувствам далеч по-добре. По-силна съм и имам вяра във възможностите си. Преди няколко месеца, когато се завърнах на корта, определено не знаех какво да очаквам от себе си", сподели Шарапова, която ще открие Australian Open с мач срещу сънародничката си Мария Кириленко. 

 

"Когато сезонът приключи имах достатъчно време, за да се подготвя физически за новата година. Определено смятам и се надявам, че отново си върнах силния начален удар, който имах преди години". 

 

"Тази година може да е най-вълнуващата в историята не женския тенис. Много силни играчи се завърнаха и конкуренцията за Топ 10 стана жестока. Очаквам напрегнат и равностоен турнир в Австралия, няма по-добър начин, по който може да започне сезонът", коментира сексапилната рускиня. 




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини