ФедЕкспрес отнесе левичар по график



02-09-2010 23:14 | Николай Драгиев

Световният номер 2 Роджър Федерер постигна втора убедителна победа на US Open 2010. Швейцарецът се наложи с 6:3, 6:4, 6:3 над германеца Андреас Бек.

 

Това е втора победа на Федерер над играч с лява ръка в турнира. В първи кръг той се справи и с аржентинеца Браян Дабул.

 

Следващият опонент на Федерер ще бъде Пол-Анри Матио от Франция. Двамата са играли 4 пъти до момента и всички срещи са спечелени от швейцареца. В тях Матио е спечелил едва един сет.

 

В края на днешната си среща Федерер получи доста нелепо нараняване на крака при опит да сервира. По него се появи малко кръв, но изглежда не става въпрос за нещо особено сериозно.

 

От своя страна Андреас Бек така и не успя да затрудния големия шампион. Първият сет приключи за само 27 минути след 6:3.

 

Бек стана още по-агресивен във втория сет, но пък това доведе до още повече грешки в неговата игра. И въпреки че Федерер не сервираше по най-добрия начин, той спечели с 6:4.

 

Нищо различно не се случи и в третата част, която по познатия вече сценарий приключи в полза на бившия номер 1.

 

Забавното е, че ФедЕкспрес върви в типичния си график. След 93 минути срещу Дабул, сега той се застоя на корта само 100 минути.

 

Федерер остана единственият бивш шампион на US Open в турнира след отпадането на Лейтън Хюит и Анди Родик. Роджър ще се стреми и към нов рекорд - той може да стане единствения човек в Откритата ера, който взима 6 титли на "Флашинг медоус".




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини