Ураганът Надал удари Истомин (видео)



04-09-2010 10:43 | Станко Димов

Световният номер 1 Рафаел Надал стана последният човек, който намери място на 1/8-финалите на US Open. Рано тази сутрин Надал се наложи с 6-2, 7-6 (5), 7-5 над Денис Истомин след близо 3 часа игра.


Програмата на US OPEN 2010 за днес


Испанецът започна на високи обороти мача и спечели първия сет с 6-2, показвайки, че няма намерение да изразходва излишна енергия на корта. В следващите две части обаче гордостта на Узбекистан направи всичко възможно, за да изпоти "Матадора".

 

В крайна сметка обаче Надал предотврати всичките възможности за пробив на подаването си, като на моменти пласираше сервис с близо 140 мили. В спор за място на 1/4-финал Рафа ще спори с Жил Симон (Франция).


"Сервирам страхотно. Това не беше така в дните преди US Open, но сега това няма значение. Промених малко и настройките на ракетата ми и сега съм по-агресивен", сподели Надал.


Испанецът се опита да тушира напрежението около себе си заявявайки, че не мисли за титлата от Ню Йорк. "Сега искам само да се фокусирам върху следващия ми съперник. Не мисля за спечелването на турнира. Все пак до края има доста срещи. Ако стигна заключителната фаза, тогава ще мисля за трофея", каза Рафа.

Бързи факти от мача:
- Надал спечели 72% от точките от първи сервис
- Истомин получи 7 възможности за пробив, но не се възползва от нито една
- Надал взе 3 от общо 6 шанса за пробив.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини