Федерер: С тази игра на "Ролан Гарос" Надал има шанс да е №1 в историята



05-09-2010 14:20 | Николай Драгиев

Световният номер 2 Роджър Федерер призна, че неговият най-голям опонент Рафаел Надал има шансове да стане най-успешния тенисист в историята. 

 

Това е така, тъй като към момента Рафа е спечелил цели 5 титли от "Ролан Гарос" и още 3 от "Големия Шлем", което според швейцареца е страхотно постижение за 24-годишен играч.

 

"Рафа определено има шанс да бъде най-добър в историята. Нека го кажа така: той е толкова млад, а вече има доста трофеи, особено на "Ролан Гарос". За тази възраст това е страхотно постижение.

 

"На клей той е изключително труден за побеждаване, което е допълнителен плюс за него. За да постигне тази си цел обаче, той има нужда да спечели US Open. Освен това той триумфира и на Олимпиадата. Сигурен съм, че го чакат още успехи," коментира Федерер.

 

Федерер бе попитан и дали не пробва да се готви по някакъв начин специално за мачовете си срещу Надал.

 

"Това не е възможно и не е правилно. От толкова много време ние сме №1 и №2, което означава че можем да се срещнем едва на финал. Това означава, че е необходимо да спечелим 4-5-6 мача преди да се изправим един срещу друг. Ето защо е грешно да се готвим специално за сблъсъците един срещу друг."




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини