Култовата Франческа: Играта ми е като пица "Капричоза"



06-09-2010 16:32 | Николай Драгиев

Представящата се великолепно на US Open Франческа Скиавоне вчера разгроми Анастасия Павлюченкова с 6-3, 6-0 и потвърди прекрасната си спортна форма.

 

"Чувствам се даже по-уверена отколкото на "Ролан Гарос", тъй като знам как да печеля своите мачове, знам как да налагам моя стил. Определено искам да допиша страницата с моите постижения. Не историята на тениса, а моята лична. Постиженията ми до момента са фантастични," сподели италианката.

 

"Когато спечели турнир от Големия шлем, тогава ти си казваш: "Искам още един", - и така нататък. Никога титлите не са ти достатъчни. Да триумфираш на тези турнири е страхотно, но аз съм далеч от втора титла все още," допълни тя.

 

Самата Скиавоне не е изненадана от формата си на твърди кортове, които се считат за неудобни за нея: "Мисля че ключът е в добрата ми физическа подготовка. Освен това аз не спирам да разнообразявам играта си, което е голям плюс. Това е много важно качество. На хард нямаш много време да го правиш, тъй като на тези кортове разиграванията рядко продължават повече от 10-20-30 удара.

 

"Въпреки това обаче аз мога да варирам със сервиса си, мога да променям темпото или да се браня. Показвам игра като пица Капричоза - предлагам ви не просто "Маргарита", а такава с много повече подправки," завърши поредното си култово интервю шампионката от "Ролан Гарос".




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини