Вожняцки надви Шарапова в чудесна реклама на женския тенис



07-09-2010 00:48 | Николай Драгиев

Световната номер 2 Каролине Вожняцки спечели битката на красотата с Мария Шарапова на US Open 2010. В една отлична реклама на женския тенис датчанката се наложи над рускинята с 6:3, 6:4 за 132 минути игра.

 

Това бе първа победа на Вожняцки над Шарапова в кариерата й. Успехът бе изключително ценен, тъй като неимоверно приближи Каролине до финала. В четвъртфиналите тя ще играе с непретенциозната Доминика Цибулкова.

 

Освен всичко, при титла на "Флашинг Медоус" Вожняцки ще спечели не просто гарантираната сума от 1,7 млн. долара, а ще получи бонус от още 1 млн, заради триумфа и в US Open Сериите през лятото.

 

Освен отлична игра срещу Шарапова, Вожняцки показа и изключителен характер. Тя с невероятно спокойствие отразяваше топовните удари на Маша от дъното на корта.

 

Шарапова пък бе провалена от основното си оръжие - сервисът. Тя успя да пласира едва 57%, което срещу Вожняцки е напълно недостатъчно. Освен това подаването й не бе на ниво в най-решителните моменти от двубоя.

 

След Уимбълдън през този сезон Вожняцки записа серия от 17 победи и само 1 загуба.  Тя е побеждавала 4 пъти следващата си опонентка Доминика Цибулкова при само 1 загуба.

 

Малко факти от срещата:

- Маша допусна 36 непредизвикани грешки, Каро само 10!

- Печелившите удари бяха 16 срещу 32 в полза на рускинята.

- Мария вкара едва 57% първи сервис, което се оказа решаващо.

- Шарапова реализира само 1 пробив от 9 възможности.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини