Неизбежният Федерер чака Сьодерлинг за реванш на 1/4 финал



07-09-2010 05:50 | Николай Драгиев

Роджър Федерер подобно на Новак Джокович достигна поне до четвъртфинал и на последния най-голям турнир през годината - US Open. Швейцарецът макар и малко по-трудно от досегашните си мачове, се справи с Юрген Мелцер с 6:3, 7:6, 6:3 за 123 минути игра.

 

Това значи само едно - Федерер ще има възможност да вземе реванш от Робин Сьодерлинг, който го прекърши на "Ролан Гарос" по-рано през годината. Той вече наказа "палача" си от Уимбълдън Томаш Бердих, а сега е ред на световния номер 5.

 

Шведът се справи не съвсем безпроблемно с Алберт Монтанес след 4:6, 6:3, 6:2, 6:3.

 

С днешната си победа над Мелцер, Федерер победи 3-и левичар от 4 срещи до момента в Ню Йорк. Така швейцарецът ще бъде максимално подготвен за евентуален финал срещу Рафаел Надал.

 

Само за 27 минути игра, в типичния си подигравателен на моменти стил, Федерер спечели първия сет срещу Мелцер с 6:3. Това зрелище бе наблюдавано от семейната приятелка на Роджър - певицата Гуен Стефани, както и легендата Борис Бекер.

 

Далеч по-оспорван бе вторият. В него Мелцер значително повиши нивото си на игра и така и не даде шанс на бившия номер 1 да го пробие. Така двамата достигнаха до тайбрек. В него Федерер бе този стигна до успеха, не и без 2 намеси в решителните точки на филето.

 

В третия сет Мелцер сякаш бе още по-близо до това да вземе поне сет. Той тръгна с пробив, но веднага получи рибрейк. Австриецът имаше още шансове да вземе подаването на ФедЕкспрес, но така и не се възползва. На всичкото отгоре при 3:2 Фед наказа непостоянния си съперник и се откъсна с 4:2, което му бе напълно достатъчно за приключване на двубоя.

 

В очертаващия се мач със Сьодерлинг в четвъртфиналите е трудно да се каже кой от двамата ще търси реванш. Сьодерлинг може и да победи Федерер в Париж, но преди това в официални срещи бе загубил 12 поредни битки.

 

"Винаги е хубаво да играеш с най-добрия в света. Точно за такива мачове се готвим всички. Всеки един от нас започва кариерата си с мисълта да участва в такива двубои. Да бъдеш на най-големите кортове е страшно забавно," коментира шведът.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини