Вожняцки само на два мача от върха в ранглистата



09-09-2010 05:05 | Николай Драгиев

Датчанката Каролине Вожняцки е само на два мача от това да оглави световната ранглиста. Красавицата от полски произход победи Доминика Цибулкова с 6-2, 7-5 и вече е на полуфинал на US Open 2010.

Тя вече има серия то 13 поредни победи, която е може би най-впечатляващата в нейната кариера.

Цибулкова от своя страна, макар и най-ниско поставена сред четвъртфиналистките, оказа повече от достойна съпротива на Вожняцки.

Въпреки това обаче словачката записа цели 43 непредизвикани грешки срещу 18 за нейната опонентка. Повече от тях обаче се дължаха на изключително неприятния вятър, който съсипа и вторият мач от днешната програма.

Така Вожняцки не е загубила нито сет от началото на надпреварата.

"Това бе може би най-тежкото време, при което съм играл. Направо бе навъзможно. Беше въпрос на оцеляване," лаконична бе Каролине.

Нейната следваща опонентка е Вера Звонарьова. Рускинята доста трудно се справи с 6-3, 7-5 срещу Кайа Канепи.

"Беше повече от трудно и за двете от нас. Опитахме се да се фокусираме и да покажем най-доброто от играта ни. Вятърът правеше разиграванията понякога да изглеждат налудничаво. Независимо от това аз съм много доволна от това, че победих

"В тези условия ключът е да запазиш баланса между това да си агресивен и да запазиш спокойствие. Мисля, че го намерих," сподели Вера, която играе на втори полуфинал в Шлема през сезона.

Звонарьова и Вожняцки са играли общо 4 пъти досега. Съвсем наскоро в Монреал датчанката смаза Вера с 6:3, 6:2. В Чарлстън, също през 2010 г., Звонарьова взима победата, но тогава Вожняцки се отказва в първия сет.

През 2009 г. двете си разменят по още една победа за крайното 2:2 в тяхната история на двубоите.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини