Официално: Без Пиронкова на "Алианц Къп"



09-09-2010 12:46 | Станко Димов

Най-добрата българска тенисистка Цветана Пиронкова няма да вземе участие на силния турнир за жени "Алианц Къп", който ще се проведе на кортовете на ТК "Левски" в София. Новината потвърди лично директорът на турнира Димитър Войнов.


За сметка на това гарантирано място в основната схема имат третата ракета на България Елица Костова, както и състезаващата се за Казахстан Сесил Каратанчева.


Стана ясно също, че Диа Евтимова няма да участва, но причина за това не е скандал с организаторите, за какъвто твърдяха някои медии, а лична "грешка" на Евтимова. Тя е дала заявка за турнир в Загреб, който е с награден фонд $25 000 и няма да се възползва от поканата, предоставена й от организаторите в София.


20-ото юбилейно издание на турнира "Алианц Къп" ще бъде с нечуван за родните стандарти награден фонд - $100 000. В него участие ще вземат някои именити състезателки като Карла Суарес Наваро (Испания), Татяна Гарбин (Италия), Ализа Корне (Франция), Виржин Разано (Франция), Ана-Лена Грьонефелд (Германия) и др.

 

ВИЖ АЛИАНЦ КЪП В ЦИФРИ:

 

"Уайлд кард" от организаторите пък получиха Виктория Томова, Таня Германлиева и германката с български корени Сара Хофман. Квалификациите на "Алианц Къп" ще се проведат в събота, неделя и понеделник. Първите мачове от основната схема пък ще се играят във вторник.

 

Билетите за квалификациите (от събота до понеделник) ще струват 4 лева, а за двубоите от основната схема – 5 лева. Това съобщи Димитър Войнов.


За първи път тенис турнирът, който е най-голямото спортно състезание за жени в България, ще бъде излъчван пряко от два телевизионни канала. БНТ ще предава във вторник от 13 часа най-вероятно срещата на Виктория Томова, а в неделя и финала. Канал 3 пък ще излъчва всеки ден от 10 часа директно мач от кортовете на „ТК „Левски”.

Всички предпоставки да гледаме тенис от високо ниво са на лице.


СТАНКО ДИМОВ




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини