Мъри отново четвърти, без промени при българите в световната ранглиста



17-01-2010 16:23 | Станко Димов

Анди Мъри бързо-бързо се върна на четвъртото място в световната ранглиста, без да е играл на турнир през седмицата. Това официално ще стане от утре, когато ще бъде публикувана обновеното подреждане. Той измести Хуан Мартин дел Потро, който временно зае позицията за една седмица. Аржентинецът обаче не участва на турнир в Окланд, където спечели титлата през миналия сезон и по този начин загуби всички точки, които бе завоювал.

 

Разбира се двамата ще могат да решат този задочен спор с представянето си на Australian Open, където попаднаха в една и съща схема на турнира. Все пак от цялата работа спечели Дел Потро, който получи четвъртото място в основната схема на първия турнир от Шлема.

Сериозен прогрес при мъжете бележи американецът Джон Иснър, който вече е 28-и в света. Той спечели през седмицата турнира Heineken Open-2010. Подобно е положението и при кипъреца Маркос Багдатис, който се изкачи от 42-о на 31-о място. Той пък триумфира на турнир в Сидни.

Давид Налбандян, който отново се контузи пък се срина с 67-места и вече е 130-и в света.

При българите няма никаква промяна в класирането. Григор Димитров остава 268-и, следват го Тихомир Грозданов, Валентин Димов, Ивайло Трайков и Тодор Енев.

 

ВИЖТЕ РАНГЛИСТАТА!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини