Виктория Томова загуби на старта в София



Виктория Томова загуби на старта в София
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
14-09-2010 15:16 | Станко Димов

Виктория Томова отпадна в първия кръг на юбилейния ХХ тенис турнир "Алианц къп", който е с награден фонд 100 000 долара. Пред препълнените трибуни на ТК "Левски" тя отстъпи в равностоен мач на четвъртата в схемата Петра Мартич от Хърватия след 6:4, 0:6, 5:7.

 

Вики започна с успех в своя първи сервис гейм. След това отново поведе с 2:1 при своето подаването. Последва пробив на 15-годишната Томова, след две перфектни къси топки. Българката затвърди брейка и резултът набъбна до 4:1.

 

След лек спад на софиянката, 136-ата в света Мартич изравни за 4:4. Това не смути Виктория, тя взе подаването си, а след това постигна решителен брейк, с който спечели частта с 6:4. Във втората хърватката заигра практически без грешки, докато нивото на играта на Вики спадна. Така Петра Мартич записа 6:0 и изравни резултата.

 

Томова прекъсна негативната си серия с успешен сервис гейм за 1:0. Всяка от двете печелеше подаването си до 3:3. След това Мартич постигна пробив. При 3:5 Вики сервираше за оставане в двубоя. Тя не трепна и намали. Последва пробив за българката на нула и резултатът бе изравнен за 5:5. За съжаление Томова допусна нов брейк. После отрази три мачбола на хърватката, но при четвъртия изпрати топката в аут.

 

"Съжалявам, че не успях да спечеля срещата. В първия сет съперничката бе леко смутена и аз се възползвах от това. После концентрацията ми спадна и загубих втория сет. В третия успях да изравня, но... Благодаря на публиката, която ме подкрепяше и много ми помагаше в трудните моменти", каза Виктория Томова след двубоя. Тя обяви, че вече играе с ракета "Баболат" и е много доволна от нея.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини