Надал: Не съм и най-великият испански спортист



15-09-2010 17:17 | Николай Драгиев

Световният номер 1 Рафаел Надал продължава да възхищава всички със скромността си. Испанецът категорично не пожела да "приеме" званието "най-добър испански спортист за всички времена".

"Тези няколко месеци за мен са много специални. Не мога да кажа дали съм най-добрият спортист в историята на страната, но дори и само няколко души да смятат така, то това е чест за мен," призна Рафа.

През този сезон Испания е може би най-успешната страна откъм спортни успехи: футболистите на страната станаха Световни Шампиони, Алберто Контадор триумфира на "Тур дьо Франс", Надал превзе всичко в тениса. Единствено баскетболистите на страната се провалиха на изминалия световен шампионат.

"Не мога да преценя каква е стойността на моите успехи спрямо тези на други. За мен те обаче са особено важни. Надали скоро испанският спорт ще може да повтори тези си успехи. В момента трябва да се насладим на това, което имаме," сподели Рафа.

Въпросите за Федерер отново не подминаха Надал, дори и в Испания. "Иска ми се да имам неговите успехи. Това, което той направи е практически недостижимо. Нереално е за 9 години да си на 100% готов във всеки голям турнир. На него това му се отдаде, така че е нормално да има лек спад сега," отчете още шампионът от US Open.

 

 




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини