Труден успех за Григор



10-02-2015 00:00 | Станко Димов
Най-добрият български тенисист Григор Димитров записа изключително трудна победа на старта на турнира в Ротердам (АТР 500). 5-ият в схемата се наложи с 4:6, 7:6 (2), 6:2 над ветерана от Франция Пол-Анри Матийо в двубой, който продължи повече от два часа.

Нещо повече – в края на втория сет на Гришо му се наложи да спасява два мачбола. Това се случи при резултат 6:4, 5:4 за Матио и негов сервис. Димитров обаче успя да се върне в двубоя буквално в последния момент.

В последвалия тайбрек дойде и най-любопитният момент в мача, който в крайна сметка се оказа съдбовен. Още в първата точка Димитров имаше късмет, тъй като един ретур-уинър на Матио кацна върху линията. Имаше обаче сигнал за аут, а и Гришо беше вдигнал ръка за „ястребово око”.

Съдията на стола от Мароко обаче реши топката да се преиграе, което вбеси Матио и в последствие французинът тотално загуби ритъм. Като опитен играч Гришо извлече максимума от ситуацията, успя да измъкне тайбрека, а в третия сет се наложи с лекота с 6:2 след два осъществени пробива.

"Трудна победа, но се радвам, че успях да я постигна. В края на втория сет намерих моята игра. Помогна ми и публиката, която ме подкрепяше до края", каза Гришо в интервюто на корта.

Във втори кръг Спортист №1 на България ще срещне левичаря от Люксембург Жил Мюлер.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини