Джокович и Мъри на финала



30-01-2015 00:00 | Станко Димов
Световният номер едно Новак Джокович ще се опита да спечели рекордната пета титла от Откритото първенство на Австралия в неделя. Белградчанинът детронира вм епичен двубой шампиона Стан Вавринка след 7:6 (1), 3:6, 6:4, 4:6, 6:0. За трофея Ноле ще спори с Анди Мъри.

В началото на откриващия сет всеки печелеше убедително подаването си. Първи удар нанесе шампионът от 2014 г. Той поведе с 40:15 при подаване на Ноле и осъществи първата точка за пробив, след топка в аут на сърбина, за да поведе с 4:3. Отговорът на Джокович дойде веднага: рибрейк на нула! В десетия гейм Вавринка спаси два сетбола, преди да вземе подаването си за 5:5. Стигна се до заключителен тайбрек гейм. В него световният номер едно стартира с 5:0 точки. При 6:1 стигна до нови пет сетбола и затвори частта още при първия след 44 минути игра.

Още в първия гейм на следващия сет Новак можеше да пробие, но съперникът се защити. Вавринка изчисти грешките в играта си и успя да направи пробив за 4:2, след като Джокович направи двойна грешка. При 5:3 тенисистът от Лозана сервираше за изравняване на частите и го стори с гейм на нула.

Ноле се разигра отново в третия сет и проби за 2:0. Швейцарецът се върна в частта и върна брейка на нула при 2:3, а след това и изравни. Джокович издебна своя момент при 5:4, стигна до сетбол и го реализира незабавно.

Четирикратният шампион в Мелбърн отново стартира с брейк, но Вавринка го върна тутакси при 1:2. После Стан показа железни нерви и взе подаването си от 0:40. Вавринка продължи да е по-концентрираният и направи пробив на нула за 4:3. Той сервираше за 2-2 сета и го направи убедително. Отново пети сет трябваше да определи кой от двамата ще играе на финала в неделя.

За трети пореден сет Джокович направи пробив за 2:0, но този път го и затвърди. След нов оспорван гейм сърбинът постигна още един брейк и поведе с 4:0. После Вавринка можеше да върне единия пробив, но Ноле не позволи. В шестия гейм световният номер едно стигна до мачбол и триумфира след удар на швейцареца в аут.

В другия полуфинал Анди Мъри преодоля чеха Томаш Бердих след 6:7(6), 6:0, 6:3, 7:5. За шотландеца това ще бъде четвърти финал в Мелбърн. В предишните три той загуби на два пъти от Джокович и веднъж от Федерер.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини