Проблеми за Федерер и Надал



21-01-2015 00:00 | Станко Димов
Роджър Федерер загуби сет, но успя да направи обрат срещу Симоне Болели и да спечели двубоя си от втория кръг на Australian Open. Рафаел Надал пък трябваше да играе пет сета, за да се класира напред. Много по-лесно стигна до успеха трикратният финалист в турнира Анди Мъри.

Вторият в схемата Федерер се наложи над италианеца след 3:6, 6:3, 6:2, 6:2. Мачът започна зле за спечелилия четири титли в Мелбърн швейцарец. Болели поведе с 4:1 гейма и взе първия сет. Постепенно рекордьорът по спечелени трофеи от Големия шлем намери ритъм. Той успя да пробие за 5:3 и след това да изравни частите. Последва ранен брейк в третия сет, с който Федерер окончателно пречупи 48-ия в света съперник.

Следващият опонент на швейцареца ще бъде отново италианец и това е Андреас Сепи.

Шампионът от Откритото първенство на Австралия през 2009 година Рафаел Надал спечели след повече от 4 часа игра срещу квалификанта от САЩ Тим Смичек с 6:2, 3:6, 6:7, 6:3, 7:5. Испанският левичар очевидно страдаше на корта от началото на втория сет и е цяло чудо, че успя да победи 112-ия в света американец.

Анди Мъри победи Маринко Матошевич с 6:1, 6:3, 6:2 и записа десети пореден успех срещу австралийски тенисист. Шестият в света шотландец поведе с 5:0, след като загуби само три точки, и взе първата част за 21 минути.

"Започнах доста бързо днес. Имах добър тайминг при ретурите и сервирах успешно от самото начало на мача. Това ми помогна много, защото публиката го подкрепяше, но поутихна след бързия старт", заяви Мъри.

В третия кръг той ще играе срещу португалеца Жоао Соуса, който елиминира №32 в схемата Мартин Клижан след отказване в четвъртия сет.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини