Димитров в трети кръг в Мелбърн



21-01-2015 00:00 | Станко Димов
Десетият поставен Григор Димитров записа втора победа на Откритото първенство на Австралия по тенис. Най-добрият спортист на България отстрани на "Хайсенс Арина" в Мелбърн словака Лукаш Лацко с 6:3, 6:7(10), 6:3, 6:3 за 2 часа и 49 минути игра. В третия кръг Гришо очаква Маркос Багдатис.

Димитров доминираше и спечели убедително първия сет. Във втория сеп стигна до тайбрек, в който първата ни ракета имаше три сетбола, но в крайна сметка Лацко спечели.

Това не притесни хасковлията и той започна с пробив третия сет. При 5:3 Григор сервираше за 2-1 сета и успя да го направи, въпреки че съперникът имаше точки за връщане на пробива.

И в последната част българинът стартира с пробив, но 99-ият в света Лацко го върна при 3:3. Димитров не трепна и отговори на предизвикателството с брейк на нула. В заключителния гейм Гришо отново натисна и всичко приключи при четвъртия му мачбол.

"Доволен съм, че изиграх такъв мач, беше топло. Имах проблем с обувките, малко ми бяха неудобни. Всичко завърши добре", коментира Димитров след победата. Той отново беше подкрепян от мощна родна агитка.

Той завърши мача с 14 аса и общо 64 печеливши удари при 33 непредизвикани грешки.

Григор води с 5-1 победи срещу кипъреца Маркос Багдатис, който е 78-и в световната ранглиста. За последно те играха миналата година на турнира в Акапулко, когато българинът спечели с 6:1, 6:4.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини