Никол Дейвид идва на Балканите



18-01-2015 00:00 | Станко Димов
Несменяемата световна номер едно в скуоша Никол Дейвид ще пристигне за първи път на Балканския полуостров. Малайзийката участва в програмата на световната федерация WSF Ambassador Programme за популяризиране на спорта с каучуковото топче.

Дейвид и най-силният испански състезател Борха Голан ще посетят Белград, Букурещ и Загреб между 20 и 25 май 2015 година. София остава встрани от пътя на скуош посланиците.

Осемкратната световна шампионка и петият в света ще бъдат придружени в своята обиколка из региона и от шефа на Съдийската комисия Рой Джинджъл и от националния треньор на Холандия Рон Фласакс.

"Тази програма е едно забележително събитие, което ще помогне да популяризираме скуоша в Румъния. Да видиш най-добрите в света и да се учиш от тях е шанс, който идва веднъж в живота за нашите състезатели, треньори и рефери. Изключително важно за нас като млада федерация е, че ще можем да се докоснем до звездите напълно безплатно", коментира председателят на румънската федерация Георге Константинеску.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини