Пиронкова удължи серията на 13 победи



13-01-2015 00:00 | Станко Димов
Цветана Пиронкова продължи победната си серия на турнира в Сидни, Австралия. Шампионката от 2014 г. е вече на четвъртфинал, след като съперничката й Мадисън Кийс от Съединените щати се отказа заради травма в рамото във втория сет на двубоя при резултат 4:6, 6:1. Така Цвети записа на 13 януари 13-а поредна победа в състезанието и пета в това издание. Следващата й съперничка е Барбора Захлавова-Стрицова.

В първата част всяка от двете тенисистки печелеше подаването си в първите осем гейма. В десетия, при 4:5, Пиронкова допусна първа точка за пробив, от която Кийс се възползва и взе първия сет.

През втората част играта стана коренно различна. Двете опонентки нижеха пробив след пробив, като особено активна бе Пиронкова, която на три пъти проби сервиса на Кийс и веднъж загуби своето подаване. При резултат 4:1 за българката Кийс се отказа поради контузия в дясното рамо.

За победата пловдивчанката си осигури 125 точки за световната ранглиста, където е №67 сега. Следващата съперничка на Пиронкова е 25-ата в света Барбора Захлавова Стрицова (Чехия), която отстрани австралийката Саманта Стосър със 7:6(1), 6:2. Двете са играли два пъти и са разменили по една победа. За последно се срещнаха на Уимбълдън през 2013 г., когато Цвети се наложи със 7:5, 6:3.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини