Цвети разби Векич за 44 минути



10-01-2015 00:00 | Станко Димов
Най-добрата българска тенисистка Цветана Пиронкова записа една от най-убедителните си победи в професионалния тенис. Шампионката от 2014 г. разгроми с 6:1, 6:0 хърватката Дона Векич във втория ръг на квалификациите на турнира в Сидни, Австралия, който е от категория "премиер". Мачът продължи точно 44 минути.

Водачката в схемата на пресявките Пиронкова направи по три пробива във всеки сет като на свой ред отрази и двата шанса за брейк на съперничката. Цвети постигна три аса за десетата си поредна победа в Сидни. Тя завърши неравностойния двубой с 61 процента вкаран първи сервис и впечатляващите по 76 процента точки, реализирани при първо и при второ нейно подаване.

"Мисля, че изиграх страхотен мач, много по-добър от вчерашния. Не смятам, че Дона даде най-доброто от себе си. Знам, че тя може много повече, но за мен това беше добре. Харесвам турнира в Сидни. Допада ми настилката, което е много важно. С всеки двубой трупам опит, не само за този турнир, но и за големия следващата седмица. Прекрасно е, че спечелих", заяви Пиронкова пред официалния сайт на състезанието.

Тя допълни, че в началото, когато е пристигнала в Бризбън преди 10 дена, жегата я мъчела много, но постепенно свикнала и сега се чувствала добре в Австралия.

Пловдивчанката вече натрупа 18 точки за световната ранглиста, където е под №37 сега, но има да защитава общо 470 точки от титлата миналия януари.

В третия решителен кръг на пресявките българската прима се изправя срещу американката Никол Гибс. Тя е на 21 години и е 92-а в световната ранглиста. Пиронкова никога не е играла срещу тенисистката от Синсинати.


 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини