Дейвид взе осма титла, спаси четири мачбола



21-12-2014 00:00 | Станко Димов
Никол Дейвид доказа за пореден път, че е най-добрата в женския скуош в последните години. Тя спечели за рекорден осми път световната титла на шампионата в египетската столица Кайро.

В един знаменит финал водачката в ранглистата от Малайзия надделя над местната любимка и №3 в схемата Раним ел Уелили след 66 минути игра и резултат 5:11, 11:8, 7:11, 14:12, 11:5. В четвъртия гейм египтянката поведе с 10:6 и имаше четири поредни шампионски точки. Дейвид имаше малко късмет при първата, когато Ел Уелили улучи тина при печеливша ситуация. Слд това Никол не даде шансове на съперничката си.

В заключителния гейм имаше равновесие до 3:3 точки. След това 31-годишната звезда от Пенанг, която е на върха на ранглистата вече 100 месеца, взе аванс, който не изпусна до края. След победното разиграване, тя падна на пода, невярваще, че е успяла да спечели отново титлата, която загуби през март от Лора Масаро.

"Това беше най-незабравимият мач в цялата ми кариера. Да спечеля по този начин, мисля че нищо не може да се сравни с него", заяви Никол Дейвид при награждаването.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини