Серина и Ноле световни шампиони



18-12-2014 00:00 | Станко Димов
Водачите в ранглистите Новак Джокович и Серина Уилямс бяха обявени за Световни шампиони от Международната тенис федерация ITF. Отличието се дава на база представянето на състезателите през годината и най-вече - в турнирите от Големия шлем.

Уилямс е удостоена с тази чест за пети път в кариерата си, след като през 2014 година завоюва 18-ата си титла на сингъл от Шлема на US Open. В същото време Ноле получава наградата за четвърти път благодарение на 7-те си спечелени титли през сезона и факта, че завършва начело в ранглистата за трети път за последните 4 години.

"За мен е чест да бъда обявена за Световна шампионка на ITF за пети път. Тази година бе изпълнена с много предизвикателсва и триумфи. Много съм горда със спечелването на още една титла от Големия шлем и с това, че завърших на първо място в света" - каза развълнуваната Серина.

Братята Боб и Майк Брайън (Съединени щати) бяха удостоени с отличието при мъжките двойки, докато при жените честта се падна на италианките Сара Ерани и Роберта Винчи.



 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини