И Цвети наградена за удар



04-12-2014 00:00 | Станко Димов
Първата ни ракета Цветана Пиронкова зае третото място в класация за "Удар на годината" на WTA. Подреждането се определя според броя на хората, изгледали съответното изпълнение на официалния сайт на Женската тенис асоциация.

Цвети заслужи призовото място с изпълнение от полуфинала й срещу Петра Квитова в Сидни, където впоследствие Пиронкова спечели първата си и единствена до момента титла.

Двете направиха дълго разиграване, в което българката през повечето време бе в защитна позиция, но в крайна сметка Пиронковауспя да отговори на смач на чехкинята с невероятен минаващ удар от форхенд, след който зрителите бурно я аплодираха. Това се случи във втория гейм, а пловдивчанката спечели мача с 6:4, 6:3.

"Чувствам се нереално, почти. Мечтая за това, откакто се помня, а сега най-накрая съм тук. Опитвам се да остана концентрирана и да не се вълнувам прекалено много", каза тогава българката. Ден по-късно тя триумфира с шампионския трофей след победа над германката Ангелик Кербер на финала с 6:4, 6:4.

Както е известно удар на Григор Димитров от мача срещу Гулбис в Индиън Уелс беше определен за номер едно на 2014 година.





 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини