Световната шампионка падна на отборното



02-12-2014 00:00 | Станко Димов
Световната шампионка по скуош индивидуално Лора Масаро претърпя сензационна загуба в първия си мач на 19-ото отборно първенство на планетата в Ниагара-он-дъ-Лейк, Канада.

Англичанката отстъпи в двубоя срещу Уелс на първата ракета на съперничките Тесни Евънс (с червената фланелка) след 6:11, 11:7, 10:12, 6:11 за 40 минути игра. Масаро имаше предимство до средата на третия гейм, когато 28-ата в света Евънс успя да наложи волята си.

"Това без съмнение е най-голямата ми победа. Бях спокойна, играх без напрежение. След като спечелих първия гейм, си помислих, че ще бъда разфасована. Чак при 9:5 в четвъртия гейм си помислих, че мога да победя. Щастлива съм, че го направих за Уелс, аз съм отборен играч и се надявам да имаме поводи за радост тук", коментира 22-годишната Тесни.

В крайна сметка шесткратните световни шампионки от Англия спечелиха с 2-1 мача от група "Б" с победи на Алисън Уотърс и Ема Бедоуз. Британките, които не са пропускали финал в отборното този век, слез това се наложиха лесно над Германия с 3-0, е уелските спечелиха с 3-0 срещу Испания. Така Англия практически си осигури участие във фазата на директните елиминации.

Отборите в Канада са разделени на четири групи с по пет състава. Във "А" са световните шампионки от Египет, Ирландия, Нова Зеландия, Колумбия и Ктиай. Пълният състав на група "Б" е: Англия, Австралия, Уелс, Германия и Испания. Във "В" са Малайзия с водачката в ранглистата Никол Дейвид, Съединените щати, Канада, Мексико и дебютантките от Гватемала. Група "Г" е с водач Франция и включва още Хонконг, Южна Африка, Индия и Австрия.

За четвъртфиналите се класират първите два отбора от всяка една от четирите групи.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини