Първи медал от световно по ракетлон за България



21-11-2014 00:00 | Станко Димов
Двойката Николай Ангелов и Стелиан Станков спечели бронзови медали от световното първенство по ракетлон за дуети и отбори, което се провежда във Вроцлав, Полша. Това е първото отличие за България от шампионат на планетата в този ракетен многобой, включващ тенис на маса, бадминтон, скуош и тенис на корт.

В малкия финал в категория Елит А четвъртите поставени Ангелов и Станков се наложиха над третите в схемата Крестен Хаугорд (Дания) и Торстен Дек (Германия). Националите отстъпиха със 7:21 точки в тениса на маса, но веднага след това не само наваксаха, но и поведоха, като спечелиха на бадминтон с 21:4. Последва нов убедителен успех в скуоша - 21:10. Ники и Стельо се нуждаеха от само осем точки в тениса на корт, за да завоюват бронзовите медали. Това стана факт при 8:10.

Преди това в полуфиналите българите отстъпиха на водачите в схемата Кристоф Крен и Михи Дикерт от Австрия с обща разлика от 14 точки.

При женските двойки Бистра Манева и швейцарката Таня Омлин стигнаха до осминафиналите. Кремена Йотова и Тереза Мали от Дания отпаднаха в първия кръг.

В категория Любители Б българската двойка Янош Брогли/Димитър Жилев стигна до трети кръг, а Костадин Симеонов/Стоил Жилев отпаднаха във втория кръг.

Днес отново може да има медал за България. При смесените двойки Елит А Николай Ангелов и Лилиан Друве от Швеция са трети в схемата, а Стелиан Станков и Елизабет Зеехофер от Австрия са поставени под №6. Миксовете с наши представители могат да се срещнат на четвъртфиналите.

При аматьорите Костадин Симеонов и Бистра Манева са вече на четвъртфинал.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини