АТР финалът се мести в Азия?



17-11-2014 00:00 | Станко Димов
Заключителният турнир на тенисистите с официално наименование ATP World Tour Finals от 2016 година най-вероятно ще се провежда в Азия. Лондон е успешен домакин на проявата от 2009 година и ще приеме мастърса и догодина.

"Очевидно и догодина сме тук. Има опция за удължаване на домакинството на Лондон за още една година, което трябва да обсъдим до март - април 2015-а. Тук е един голям успех и показа големия интерес към тениса във Великобритания. Двете сесии на ден бяха добра и успешна идея. Но същевременно правя и проучване за други опции за финалите. Мога да кажа, че има интерес от четири други места", призна изпълнителният директор на АТР Крис Кермод.

Според британският вестник Telegraph кандидатите за домакини са Шанхай, Пекин, Доха и Дубай. Освен това имало интерес и от Латинска Америка, но там имали проблем с осигуряване на капитала, необходим за турнира.

Кермод добави, че не е изключено мастърсът да се проведе за първи път на червени кортове. "Говорихме с Рафа Надал за подобно нещо. Има известна логика заключителните турнири да бъдат на различни настилки. Но не казвам, че ще го направим. От друга страна сезонът завършва със серия състезания в зала и е закономерно финалите да са на закрито. Тепърва ще разговаряме по темата", завърши шефът на АТР.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини