Федерер спаси 4 мачбола и спечели в Лондон



16-11-2014 00:00 | Станко Димов
Рекордьорът по титли от Големия шлем Роджър Федерер е вторият финалист на заключителния турнир на най-добрите тенисисти в Лондон. В швейцарски сблъсък шесткратният шампион от мастърсите победи трудно своя приятел Стан Вавринка с 4:6, 7:5, 7:6(6) след почти три часа игра в най-дългия мач в "О2". Роджжър отрази общо четири мачбола и очаква в спора за титлата световния номер едно Новак Джокович.

Федерер започна вяло и беше пробит от Вавринка, който успя да вземе първата част. Във втората Федерер съумя да стигне до сетбол в самия край и го реализира в последния гейм, за да изравни сетовете в полуфинала.

Шампионът от Мелбърн поведе с 40:0 в първия гейм на третата част и стартира с брейк. Роджър успя да го върне чак за 4:5, макар че и преди това имаше възможности. Веднага след това Стан имаше два поредни и общо три мачбола, но нервите му не издържаха. Стигна се до тайбрек.

В него Федерер взе инициативата от началото и размяната на половините дойде при 4:2 точки за него. Съперникът успя да изравни при 5:5. След това Вавринка поведе с 6:5, но и при четвъртия мачбол не показа хладнокръвие. 33-годишният баща на две двойки близнаци на свой ред стигна до точка за класиране на финала и я реализира със стоп воле.

Така в неделя в Лондон ни очаква върхово постижение. Федерер ще се опита да подобри собствения си рекорд, като спечели седма титла. А Джокович ще се стреми да стане първия с три поредни успехи на мастърса през ХХI век.


 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини