Ноле загуби сет, но е на финал



15-11-2014 00:00 | Станко Димов
Световният номер едно Новак Джокович е първият финалист на мастърс турнира на АТР в Лондон. Сърбинът загуби първи сет, но се наложи над Кеи Нишикори с 6:1, 3:6, 6:0. Японецът показа дух и характер и можеше да постигне и нещо повече, но в първия гейм на заключителната част пропиля две точки за пробив.

Ноле взе първия сет с 6:1 за по-малко от половин час игра. Бащата на син продължи със самочувствие и откри втория с пробив. Нишикори обаче не се предаде и тутакси направи рибрейк. Първият аизатец, класирал се на мастърс, продължи отличната си серия и постигна втори пробив за 5:3, след което затвори сета при своето подаване.

В първия гейм на решителната част японецът поведе с 40:15, но Джокович се спаси и взе подаването си. До края 27-годишният белградчанин не даде повече шансове на съперника и записа 31-поредна победа в зала.

Новак спечели последните две издания на турнира в зала "О2" и в неделя ще има възможност да стане първият с три поредни титли след Иван Лендъл през 70-те години на ХХ век. Във втория полуфинал играят швейцарците Роджър Федерер и Стан Вавринка.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини