Федерер и Нишикори продължават



14-11-2014 00:00 | Станко Димов
Водачът в група "Б" от заключителния турнир на осемте най-добри в Лондон Роджър Федерер завърши по безапелационен начин. В третия мач швейцарският ас разгроми местната надежда Анди Мъри с 6:0, 6:1 за 56 минути игра. Така Федерер завърши на първото място, а втори е Кеи Нишикори, който се наложи над заместилия контузения Милош Раонич Давид Ферер с 4:6, 6:4, 6:1.

Бащата на четири деца и шесткратен шампион в Мастърса спечели първите 11 гейма в мача и стигна до 30:30 в 12-ия, преди великодушно да подари играта на ошашавения Мъри. Това беше най-тежката загуба на шотландеца от 2007 година, когато падна от Джокович с 1:6, 0:6 в Маями. Роджър не загуби нито една точка при вкаран първи сервис.

"Мисля, че започнах с високо темпо мача. Смятам, че не сервирах толкова добре, но от крайната линия имах тотално превъзходство, което не се случва често срещу него. За мен мачът се разви чудесно", призна Федерер.

Днес завършват двубоите и от група "А". Класиралият се вече световен номер едно Новак Джокович среща Томаш Бердих от 16 часа наше време. Късният двубой е между Стан Вавринка и Марин Чилич.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини